כרמים ויקבים באיים הכחולים
יין באיים הכחולים
ארכיפלג האיים הדודקנסים נמצא במזרח יוון וכולל 163 איים, מהם רק 26 מיושבים. בעבר כלל המחוז רק 12 איים מיושבים ומכאן השם (בלטינית דו-דקה הם 12). השייט בין האיים, שזכו לכינוי האיים הכחולים, מציע חוויה עשירה ומגוונת וחזרה ל"יוון של פעם", היסטוריה, פשטות תרבות קולינרית מקומית נגישה וטבע פראי ומרהיב.
בפלוטילת הגבינות והיין באיים הכחולים שתתקיים בימי חג השבועות (31/07-07/06) נפליג בארכיפלג ונהנה מהמטבח המקומי המשלב השפעות יווניות וטורקיות, עם דגש על מאכלי ים טריים, שמן זית, יין וגבינות מקומיות.
ייצור היין באיים הכחולים הוא חלק ממסורת בת אלפי שנים העמקים הפוריים באיים והאקלים האגאי מספקים תנאי גידול אופטימליים למינים שונים של גפנים ותוצרת היין המקומית משובחת. ליקטנו עבורכם יקבים מומלצים בעלי אופי מגוון לאורך נתיב ההפלגה שלנו, שיספקו לכם טעמים בלתי נשכחים:
רודוס – יקב CAIR
רודוס הוא האי הגדול והמפורסם בין האיים הכחולים, המשמש כבירת האזור ומציע מגוון אתרים היסטוריים, בתחילת המאה ה20 עברה רודוס שנים ארוכות תחת כיבוש איטלקי. יקב CAIR שהוקם ב1928 על ידי יהודים ממוצא איטלקי הוא אחד מהוותיקים והידועים באי. היקב מתמחה ביינות מבעבעים וביינות לבנים קלילים המיוצרים מענבי מוסקט מקומיים. נבמקוםפ חנות עם תוצרת מקומית וניתן לקיים סיורים מודרכים וטעימות יין מול נופי הכרמים המשקיפים לים האגאי.

קוס – יקב Ktima Akrani
האי קוס ידוע כמקום הולדתו של היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, ומציע שילוב של חופים יפים ואתרים ארכיאולוגיים. יקב Ktima Akrani ממוקם על גבעה ירוקה בצפון האי ק ומציע יינות איכותיים מזנים מקומיים ובינלאומיים. מומלץ לנסות את היין הלבן שלהם המבוסס על ענבי אסירטיקו. המבקרים יכולים ליהנות מסיור בכרמים וטעימות במרפסת היקב.

לרוס – יקב Leros Estate