5 מנות סיציליאניות שחייבים לטעום
האוכל הוא חלק בלתי נפרד מהתרבות הסיציליאנית, סיבוב קצר ברחוב או על הטיילת ממחיש עד כמה הסיציליאנים אוהבים לאכול, לשתות, להאכיל ולהשקות. במהלך אלפי שנים שבהן האי נשלט על ידי כובשים שונים הצטברו בו שלל חומרי גלם ושיטות הכנה שמקורן באזורים שונים בעולם. במודיקה שבדרום האי תוכלו למצוא שוקולד שנוצר לפי מתכון אצטקי (!) שהביאו איתם הכובשים הספרדים, בסירקוזה שבמזרח אוכלים קוסקוס ממש כמו בצפון אפריקה (למרות שמקורותיו בכלל במרכז אירופה..), למרגלות הר הגעש אתנה צומחים מטעים של עצי פיסטוק שהובאו, בדיוק כמו האפרסקים והלימונים שעל האי על ידי הכובשים הערבים. השווקים ברחבי האי משקפים את העושר והגיוון בחומרי הגלם ודוכני המזון מאפשרים לערוך מסעות קולינריים חוצי יבשות תוך הליכה ברחוב. הנה 5 מנות שאתם חייבים לדגום במהלך חופשת השייט בסיציליה והאיים האיאוליים.
ארנצ'יני – כדורי ריזוטו שבדרך כלל ממולאים בראגו אדום ובשרי ומטוגנים בשמן עמוק. משמעות המילה היא תפוז קטן, למרות שישנן גם גרסאות דמויות אגס. הארנצ'יני נוצרו על מנת לאפשר לבני אצולה לאכול ארוחה שלמה תוך כדי רכיבה כאשר בילו במסעותיהם. אפשר למצוא ארנצ'יני ממולאים ברוטב בשמל, בגבינות שונות וירקות. העיקר הריזוטו ושיהיה קריספי מבחוץ, נימוח ומלא בטעמים מבפנים.
פנלה – מנת הרחוב הסיציליאנית הנפוצה ביותר היא לביבת החומוס הזאת שמקורה בעיר פלרמו שבצפון מערב האי. החומוס, שהגיע ממזרח הים התיכון עם הכיבוש הערבי קיבל בסיצילה טוויסט שונה לחלוטין ואם הדבר הראשון שעולה לכם על קצה הלשון כשאתם שומעים לביבת חומוס הוא פלאפל אתם לא בכיוון. הפנלה הוא כמעט כמו עוגיית חומוס, בדוכני הרחוב מזליפים עליו מעט לימון ומגישים בלחמניה עגולה וטריה.
קוסקוס – אנחנו רגילים לזהות את הקוסקוס עם המטבח הצפון אפריקאי, אבל קוסקוס, בדיוק כמו פסטה, עושים מקמח סמולינה (או בשבילכם – סולת) שנטחן מחיטת דורום שגרגריה גסים וקשים יותר מחיטת הקמח. המקור הגאוגרפי של חיטת הדורום הוא במרכז אירופה וישנן עדויות שאת שיטת ההכנה שמשלבת אידוי של גרגרי החיטה הגו נשות העיר טרפאני שבמערב האי. הקוסקוס בסיציליה הוא מנה איטלקית לכל דבר ומוגש בתוספת רטבים מבוססי ירקות מאודים, גבינות, פירות ים או בשר.
קנולי – הקינוח הסיצילאני האולטימטיבי – גליל בצק מתוק ומטוגן שממולא בגבינת ריקוטה ומצופה אבקת סוכר ופיסטוק טחון. בקונדיטוריות השונות תוכלו למצוא גם קנולי שוקולד או קנולי ממולא בפירות יער. מושלם כארוחת בוקר, כקינוח, ליד הקפה או בכל פעם שעוברים ליד קונדיטוריה. זהירות: ממכר.
גרניטה – קרוב לפסגתו של הר הגעש אתנה שבמזרח סיציליה ישנן מערות של קרח-עד. האגדה מספרת שהגרניטה, שבישראל נקראת פשוט ברד הומצאה בקטניה שלמרגלות ההר. מדובר במיץ פירות קפוא שמדי פעם מקבל עירבול – מה שיוצר את אותם גושי קרח מתוקים. הטעמים הנפוצים הם תפוזים, פירות יער, לימון ומנטה ולחובבי האמרטו מומלץ מאוד לטעום גם גרניטה בטעם שקדים.